20 TANDA BADAN ANDA BERTOKSIK TINGGI

CUBA KUIZ :

1) Saya selalu merasa lemah, letih dan tidak bersemangat.

2) Saya mempunyai masalah untuk fokus dan menumpukan perhatian terhadap sesuatu.

3) Saya mudah mendapat selsema

4) Saya kadangkala mengalami masalah nafas berbau.

5) Hidung saya selalu merasa tersumbat dan berkahak

6) Saya mempunyai masalah bau badan yang kurang menyenangkan sekiranya tidak menggunakan deodorant.

7) Saya kerap merasa kembung, ‘angin’ atau penghadaman yang tidak baik terutamanya selepas makan.

8) Saya mempunyai lingkaran gelap dibawah mata atau ‘eye bag’

9) Saya mudah mendapat alahan atau allergi, eczema, jerawat atau psoriasis.

10) Saya mempunyai masalah berat badan yang susah nak diturunkan.

11) Saya kadangkala tidak membuang air besar setiap hari

12) Saya kerap sakit-sakit badan.

13) Saya selalu mengalami masalah bengkak atau sembab.

14) Nak bangun pagi pun rasa letih sangat, walhal cukup tidur.

15) saya kuat makan. Craving makanan manis je

16) Period saya pun kadang datang, kadang tak datang. Bercelaru. Rasa tak macam perempuan normal kadang-kadang.

17) saya Kencing pun tak lawas. Kalau terbatuk tu kadang2 terkencing sekali.

18) Kepala saya pun asyik sakit je. Migrain.Kerja banyak. Mudah Stress.

19) Kulit saya pun dah nampak kusam.Kedut-kedut halus dah mula ada.

20) saya susah nak tidur malam/insomnia

Sumber : Blog Master Doktor Marlinda binti Ali Pengamal perubatan Am, Penuaan sihat & estetik

So, korang dah buat test toksin? Berapa jawapan YA korang?

Jika jawapan YA anda lebih dari 10, maka korang wajib buat detox.

Kenapa? Kak imm ulas dalam video.

Kontek kak imm dekat whatsapp ye, 0179191671

#RasaMacamCikguBiologi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s